wp

Güneş Paneli ve Güneş Tarlası Projelendirme Kurulum


Güneş Paneli ve Güneş Tarlası Projelendirme Kurulum

Güneş Enerji Sistemi Kurulum Süreci

Son zamanların popüler enerji sistemlerinden birisi olan Güneş enerji sistemi, kullanımı giderek artan bir yapıda olarak enerji tasarrufu etmenizi sağlar. Yaklaşık olarak %90 oranında hidrojen elementinden oluşan Güneş, bu hidrojenlerin helyuma dönüşmesi sonrasında ortaya Güneş enerjisi çıkarır.

Güneş Enerji Sistemi Nedir?
Kısaltılmış olarak GES şeklinde ifade edilen Güneş Enerji Sistemi, solar panel vasıtasıyla güneş ışığını, fotovoltaik bir etki ile direkt olarak elektrik enerjisine çeviren sisteme verilen genel addır. Bu sistem, genel olarak solar panellerden faydalanır ve güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirir. Solar panellerin neredeyse tamamına yakını silisyumdan üretilmektedir. Güneş ışığında yer alan fotonlar, bu yarı iletken malzemeye çarpınca elektronlar serbest kalarak ortaya elektrik enerjisini çıkarmaktadır.
Şebekeye bağlı olan GES’lerde, solar paneller tarafından üretilen DC akım enerji, AC enerjiye dönüştürülür ve buradan şebekeye verilir. Çok sayıda solar hücre bir araya gelerek güneş panelini, birçok sayıda güneş paneli bir araya gelerek de GES’leri oluştururlar. Bu sistemde ne kadar çok solar modül yer alırsa sistemin kurulum gücü de o derece yüksek olacaktır.

Güneş Paneli Kurulumu Nasıl Yapılılır?
Kurulum işlemlerine başlamadan önce tüm malzemelerin eksiksiz olarak bulunduğunu kontrol edin. Bu malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Solar kablolar,
  • Sigma profil,
  • Güneş paneli,
  • Solar konnektörler,
  • Orta kelepçe,
  • Somunlu vida,
  • Kenar kelepçe,
  • Alyan anahtarı.
  • Alt konstrüksiyon malzemesi,

Bu malzemeler ile güneş paneli kurulumunun zemin için ya da çatı için yapılabilmesi mümkündür. Bu noktada 3 şekilde kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar zemin tipli olarak panel kurulumu, kiremit çatı tipli olarak panel kurulumu, alüminyum ya da sandviç tipli panel kurulumu şeklinde şekillenmektedir. Üç farklı sistemde de yer alan montaj malzemelerini ve kurulum malzemelerini sitemiz üzerinden edinebilirsiniz.
İlgili bilgilendirmeleri yaptıktan sonra çatı tipli panel kurulumunu anlatmaya geçebiliriz. Kiremit çatı tipi olarak örnekleme yapılacaktır. Çatınızın güney cephesine bakan yüzeyini tercih ediniz ve eğimin %25 olduğu bir yüzeyi tercih ediniz. Bu noktada güneş paneli kurulumu için çatı kiremit ayaklarını, kiremitlerin altında yer alan konstrüksiyonlara ya da tahtalara vidalar yardımıyla tutturmanız gerekmektedir. Sigma profilleri, sabitlediğiniz çatı kiremitin kancalarının üst tarafında yer alan deliğe vida yardımı ile oturtunuz ve sonrasında sıkıştırınız. Bu işlem aralarında 1 metre boşluk kalacak şekilde yapılmalıdır. Sonraki aşamalarda kenar kelepçe ve orta kelepçeler takılarak sabitleme işlemi yapılabilir. Paneller yerlerine montajlanarak montaj işlemi son bulur.


ECZACIBAŞI HOLDİNG İSTANBUL
KOÇ HOLDİNG
ENKA HOLDİNG
ÇIRAĞAN PALACE
POLAT RENAISSANCE
CONRAD HOTEL